Alcon® OPTI-FREE®

Barn och kontaktlinser

Om ditt barn använder glasögon kommer han eller hon säkert att så småningom komma till dig angående möjligheten att få kontaktlinser. I allmänhet brukar detta ske när barnen kommer upp i tonåren och börjar känna sig besvärade av sina glasögon.

Fast barn växer upp fort och de kan bli nyfikna på linser vid en ännu yngre ålder – i 12-, 10-, och även 8-årsåldern. Du kanske kommer på dig själv med att undra, "är mina barn gamla nog att använda linser"?

När allt kommer omkring, är det en fråga som bara du kan svara på. Även om ögonen fysiskt sett tål linser från en mycket tidig ålder – en del spädbarn har till och med fått linser – så vad det egentligen handlar om är hur mogen någon är. Är ditt barn redo att ta ansvaret för kontaktlinser?

Framsteg inom linsvård har gjort det lättare än någonsin för människor att sköta om sina linser. Även om linsrengöring en gång var en flerstegsprocedur, kräver de flesta linser idag endast en enda flaska med universalvätska som OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska för en komplett linsvård.

Men ändå, trots alla framsteg kommer användning av kontaktlinser alltid att innebära ett stort ansvar. God hygien, förmåga att ordentligt följa anvisningar och sunt förnuft, är de egenskaper som ditt barn behöver för att använda linser på ett säkert och komfortabelt sätt.

Kontakta en optiker för en mer ingående diskussion, om du tror att ditt barn är redo för linser.

OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska

OPTI-FREE® RepleniSH®

Linsvätska som håller linser fuktiga i 14 timmar, 6 timmar längre än andra vätskor.

Alcon
Ett livslångt åtagande för ögonvård.