Alcon® OPTI-FREE®

Under resan

Restriktioner för mängd vätska i handbagaget på flygresor inom kontinentala USA: och EU.

TSA (Transportation Security Administration) tillåter i allmänhet inte att du tar med dig vätskor i behållare som är större än 90 ml i handbagaget. Inom Eu gäller 100 ml som gräns. Koksaltlösning, återfuktande droppar och universalvätska för mjuka kontaktlinser betraktas om receptfria läkemedel som FÅR tas med på planet – om de uppfyller följande inspektionskriterier från TSA:

"Alla receptbelagda och receptfria läkemedel (vätskor, geler och aerosoler) inklusive glidmedel, ögondroppar och koksaltlösning för medicinska ändamål är tillåtna. Det finns ingen begränsning på den mängd eller volym av dessa produkter du har i handbagaget. MEN om de medicinskt nödvändiga artiklarna överskrider 90 ml eller inte förvaras i en enliters återförslutningsbar plastpåse, MÅSTE du deklarera detta till en av säkerhetspersonalen vid säkerhetskontrollen för ytterligare inspektion."

Gå till TSA:s webbplats för ytterligare information och de senaste föreskrifterna från TSA.

Tänk på att dessa regler endast gäller flygplatser i USA och de länder som har antagit TSA:s riktlinjer.

Transportstyrelsen: Receptfri medicin i vätskeform och linsvätska

När det gäller receptfri medicin (linsvätska, hostmedicin, näsdroppar etc.) får du i första hand ta med det du behöver under själva flygresan. Du kan dock ta med dig receptfri medicin för hela din bortavaro om du är osäker på om du kan köpa produkten på resmålet eller om din receptfria medicin, inklusive linsvätska, bara finns i större förpackningar. Ta inte med större förpackning än nödvändigt.

Tänk på att säkerhetskontrollanten kan göra stickprov på flytande mediciner som du har med i handbagaget. Du kan då bli ombedd att smaka av vätska alternativt stryka lite vätska på handen

OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska

OPTI-FREE® RepleniSH®

Linsvätska som håller linser fuktiga i 14 timmar, 6 timmar längre än andra vätskor.

Alcon
Ett livslångt åtagande för ögonvård.