Alcon® OPTI-FREE®

Kontaktlinser och allergier

Låt inte årstidsväxlingarna bli en överraskning för ögonen. Olika förhållanden kräver olika rutiner för att hålla kontaktlinserna bekväma och för att ögonen ska kännas på topp.

Samtidigt som du byter pjäxor mot sandaler och tvärtom, bör du tänka på vissa saker:

Vår
Kontaktlinser och allergier kan vara tufft att hantera. Säsongsbundna allergier orsakar ofta röda, kliande och svullna ögon och användning av kontaktlinser kan förvärra symtomen.

Det finns en mängd ögondroppar, både på recept och receptfria som kan hjälpa mot allergi. Alcon har tagit fram en receptbelagd ögondroppe för lindring av kliande allergiska ögon som tas en gång om dagen.

Om du använder ögondroppar för att lindra allergiska ögonbesvär, måste du komma ihåg att ta ut linserna innan du sätter i dropparna. Sedan bör du vänta minst 10 minuter innan du sätter in linserna igen.

Sommar
Varmare väder betyder ofta att det är dags att ligga vid poolen eller på stranden. Om du gör det, se till att använda solglasögon med UV-skydd för att skydda ögonen. Och, om du vill simma, måste du alltid ta ur linserna först.

Om du råkar få klor eller solskyddskräm i ögonen medan du har linserna i, ska du aldrig använda kranvatten för att skölja ögonen eftersom det kan orsaka infektion. Ta istället ut kontaktlinserna och använd en steril ögondroppe eller universalvätska för att skölja ögonen med. Var noga med att rengöra och desinficera bägge linser innan du sätter in dem igen.

Kom ihåg, kontaktlinser och allergier kan fortfarande utgöra ett problem under sommaren, så var noga med att hålla de föregående tipsen i tankarna.

Höst och vinter
Vare sig du njuter av höstens färger eller leker i snön, kan denna årstid medföra utmaningar för dina kontaktlinser. Om blåst och uppvärmda byggnader gör ögonen torra och irriterade, kan du fukta kontaktlinserna med en återfuktande droppe som OPTI-FREE® RepleniSH®återfuktande droppar.

Vilken årstid det än är, så finns OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska där för att hålla linserna fräscha och sköna året om.

OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska

OPTI-FREE® RepleniSH®

Linsvätska som håller linser fuktiga i 14 timmar, 6 timmar längre än andra vätskor.

Alcon
Ett livslångt åtagande för ögonvård.