Alcon® OPTI-FREE®

VarfÖr kontaktlinser?

Ständiga framsteg inom utbudet av kontaktlinser har gjort det möjligt för fler och fler människor att ta steget från glasögon till kontaktlinser. Även om linser inte är rätt för alla, gör linsernas många fördelar dem till ett alternativ som definitivt är värt att fundera över.

Kontaktlinsernas främsta fördelar

Mindre förvrängning. När du använder glasögon finns det ett mellanrum till ögonen. Avståndet kan förvränga storleken på föremål och få dem att se större eller mindre ut än vad de faktiskt är. Kontaktlinserna sitter direkt på ögonen och orsakar mindre förvrängning.

Bättre syn i det yttre synfältet. Glasögon förbättrar endast synen i synfältet rakt framför dig. När du tittar åt sidan, ovanför eller under glasögonen, är din syn i allmänhet inte lika skarp. Kontaktlinserna gör att hela synfältet är i fokus för dig.

Färre distraktioner. Glasögon blir kladdiga när du rör vid dem, immar vid temperaturförändringar och blir suddiga när de är våta. Omgivande faktorer påverkar generellt inte linser – eller din syn.

Mindre besvär. Glasögon kan lägga en obekväm tyngd på näsa och öron, och glider ofta ned längs näsryggen. Vid normalt dagligt bruk kan glasögon glida eller slås av, vilket lätt kan leda till att de repas eller går sönder. Kontaktlinser sitter säkert och flyttar vanligen inte på sig eller glider omkring.

Visar mer. Glasögon kan utgöra en barriär mellan dina ögon och omvärlden. Ögonen döljs bakom reflekterande ljus och förvrängs av linser, och skyms därmed för andra. Med kontaktlinser kan andra se dina ögon naturligt, utan att utseendet på dem ändras. För många innebär detta ökat självförtroende och självtillit.

Som du ser finns det många fördelar med linser, särskilt om du lever ett aktivt liv, eller är missnöjd med glasögon. Men, om du funderar på att skaffa linser, kom ihåg att kontaktlinser är medicinska produkter och innebär ett ansvar som bör tas på allvar.

Med rätt skötsel kan kontaktlinser befria dig från glasögon och erbjuda en mängd fördelar. Men om linserna inte sköts om ordentligt riskerar du allvarliga ögonproblem, av vilka en del kan påverka synen och ögonhälsan. Tala med din optiker för mer information om kontaktlinser och rätt skötsel av dessa.

OPTI-FREE® RepleniSH® linsvätska

OPTI-FREE® RepleniSH®

Linsvätska som håller linser fuktiga i 14 timmar, 6 timmar längre än andra vätskor.

Alcon
Ett livslångt åtagande för ögonvård.